16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Zapomenuté heslo › Krůtí kari s mrkví a cizrnou

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 500 g
cibule 1 ks
velká mrkev 1 ks
sterilovaná nebo vařená cizrna cca 300 g
kokosové mléko 400 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Krůtí nebo kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje, necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a maso na ní orestujeme dohněda. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, plechovku scezené cizrny (nebo předem uvařenou), okořeníme lžičkou kari, mírně osolíme (cca rovná lžička), přidáme kokosové mléko a společně povaříme, až je mrkev měkká. Podáváme s rýží, bulgurem, kuskusem nebo vařenými brambory.


 


RECEPTY

Tuňáková pomazánka

Postup: Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a smícháme s konzervou tuňáka. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Dhal - Indická čočka

Postup: Červenou čočku zalijeme studenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Rajčata... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...